уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Situacija u Zaječaru nije nimalo sjajna, ali će Zječar stati na „zdrave noge“

Situacija u Zaječaru nije nimalo sjajna, ali će Zječar stati na „zdrave noge“

„Situacija u Zaječaru nije nimalo sjajna, pritiskaju nas ogromni finansijski problemi, ali mi i dalje plivamo i borimao se, ne želimo da se pozivamo ni na kog, jer smo bili svesni u šta ulazimo“, istakao je Boško Ničić gradonačelnik Zaječara, govoreći o aktuelnoj finansijskoj situaciji u gradu. “ Nema kuknjave, mora da se radi, da se odlaže, da se reprogramira, da se plaća i da se domaćinski posluje, a to podrazumeva i smanjenje broja zaposlenih“, podvukao je Ničić.

Veliki broj firmi koje su u likvidaciji, preduzeća koja nemaju ni jednog zaposlenog, kao i problemi sa kojima se suočavaju javna preduzeća koja posluju na ivici egzistencije, takođe su bile teme o kojima je bilo reči na ovoj konferenciji. “ Mi ćemo morati kako znamo i umemo, u narednom periodu da obezbedimo novac za kupovinu sopstvenih vozila za odvoženje smeća, koja se zbog aktivnosti u proteklom periodu sada nalaze na licitaciji“, rekao je Ničić, napominjući da ukoliko grad ne obezbedi ta sredstva komunalno preduzeće će ostati bez elementarnih uslova za rad.

Zbog ranijeg nedomaćinskog ponašanaj, trenutno su na snazi ozbiljne mere štednje. Zadatak ljudi koji su trenutno na vlasti u Zaječaru je da obezbede normalne uslove za funkcionisanje grada, što podrazumeva servisiranje svih obaveza, kako nasleđenih tako i tekućih, zatim privlačenje investicija i stvaranje povoljne klime za otvaranje novih radnih mesta. Politika „stezanja kaiša“ će biti nastavljena dok Zaječar ponovo ne stane na „zdrave noge“, rečeno je između ostalog na ovoj pres konferenciji.

M.M

Related posts