четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Polaganjem venaca i cveća na spomen ploču tvrđave Fetislam, svečanom sednicom lokalnog parlamenta i mnogobrojnim aktivnostima tokom dana, u Kladovu je obeležen 26. april, Dan opštine

Polaganjem venaca i cveća na spomen ploču tvrđave Fetislam, svečanom sednicom lokalnog parlamenta i mnogobrojnim aktivnostima tokom dana, u Kladovu je obeležen 26. april, Dan opštine

150 godina je prošlo od kada su predstavnici Turske vlasti predali ključeve tvrđave Fetislam u ruke artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanović. Tim povodom je delegacija lokalne samouprave Kladovo položila vence i cveće na spomen ploču u pomenutoj tvrđavi.

Svečanosti obeležavanja dana opštine nastavljene su održavanjem dve sednice SO Kladovo. Na prvoj su se odbornici izjasnili o predlogu Odluke o dodeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine, dok je druga po tradiciji bila svečana sednica. Povelje zahvalnosti za poseban doprinos razvuju i afirmaciji opštine Kladovo, dobilisu episkop timočki Ilarion, Goran Bojović direktor Zavoda za spor i medicinu sporta, Milenko Lepojević direktor preduzeća “ Shipyard“, Živojin Bolbotinović vlasnik porodične konpanije „Tekijanka“, Mileta Adžić gen.dir. „HTP Plaža Beograd“, Dragan Maksimović direktor „HE Đerdap1“ kao i dobrovoljno vatrogasno društvo Grabovica.

Proslava dana opštine je po rečima predsednika opštine Kladovo Radisava Čučulanovića prilika da se sumiraju rezultati svega što je do sada urađeno. “ Neophodno je da se preispitamo da li idemo pravim putem i da li je to što smo uradili dovoljno. Koje su to neophodne korekcije koje moramo da izvršimo kako bi naši rezultati bili još bolji“ kađe predsednik Čučulanović. On je naglasio da je smanjeni broj nezaposlenih u prošloj godini ipak pokazatelj da su preduzeti koraci pozitivni.

„Lokalna samouprava nikada nije obećavala ono što ne može ispuniti“ poručio je predsednik opštine Kladovo, koji ističe da nije pošteno davati lažna obećanja, već da se radi samo ono što je realno ostvarljivo “ zato su nam građani i poklonili ogromno poverenje, koje ne smemo izneveriti“ zaključio je Čučulanović.

M.M

Related posts