maj 23, 2019

Uručena pomoć Brankici Živanović nezaposlenoj samohranoj majci troje dece

Uručena pomoć Brankici Živanović nezaposlenoj samohranoj majci troje dece

Nezaposlenoj samohranoj majci troje dece, Brankici Živanović, uručena je humanitarna pomoć. Ovu socijalno ugroženu četvoročlanu porodicu posetili su gradonačelnik Velimir Ognjenović sa saradnicima, kao i delegacija SNS-a predvođena državnom sekretarkom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stanom Božović.

pomoc-samohranoj-majci-1

„Moja deca i ja nismo ni u najluđim snovima mogli zamisliti da će nam na ovaj veliki praznik kuća biti ispunjena ovako važnim gostima, koji su ujedno i naši darodavci“ kaže Brankica Živanović, nezaposlena majka trojki koja se o svojoj deci stara bez ičije pomoći. Jedino primanje koje ova četvoročlana porodica ima je ono što im pripada od države, materijalna nadoknada i dečiji dodatak. Vremena su teška, kaže ona, snalazimo se ali deca rastu, a potrebe su sve veće.

pomoc-samohranoj-majci-6

„Božić je praznik koji se vezuje za kult porodice, ovo je i dan darivanja, zato smo mi izabrali jednu porodicu iz našeg grada koja je slabijeg materijalnog stanja, da im koliko je to u našoj mogućnosti ove svečarske dane, bar malo ulepšamo“ izjavio je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

pomoc-samohranoj-majci-2

Da li je to neko nepisano pravilo ili možda želja da se radom nešto promeni na bolje, ostaje pitanje ali su deca koju život nije mazio uglavnom odlični đaci, što nije izuzetak ni u ovom slučaju, imaju samo ono što je najneophodnije za dobar uspeh,a to su knjige! Komjuter nemaju, jer majka za tako nešto nema sredstava, zato im je gradonačelnik ovom prilikom obećao da će najkasnije za tri dana obezbediti jedan računar koji željno iščekuju. Inače ovoj četvoročlanoj porodici uručena je pomoć u hrani i sredstvima za higijenu, majci je obećano zaposlenje u najskorije vreme.

pomoc-samohranoj-majci-3 pomoc-samohranoj-majci-4

About The Author

Related posts