26 januara, 2020

Ulice u Negotinu prohodne, isporuka toplotne energije i vodosnabdevanje uredno

Ulice u Negotinu prohodne, isporuka toplotne energije i vodosnabdevanje uredno

Sneg koji trenutno pada u Timočkoj i Negotinskoj krajini otežava saobraćaj ali su svi putni pravci prohodni. Ulice u Negotinu se redovno čiste a isporuka toplotne energije i vodosnabdevanje je uredno.

 

negotin sneg 1

 

JKP Badnjevo  u Negotinu zaduženo je za čišćenje gradskih ulica i parkova, ekipe službe zimskog održavanja su na terenu, i non – stop u pripravnosti, kaže direktor pomenutog preduzeća Golub Rajić. On ističe da se prati situacija iz sata u sat ali da nema nekih većih problema, obzirom da ni količina snega koji je pao u Negotinu nije velika. Rajić naglašava da u voznom parku imaju desetak vozila koja su opremljena da intervenišu u zimskim uslovima. Za razliku od ranijih godina nabavljeno je i multifunkcionalno vozilo sa posipačem i sa raonikom koje se koristi u centralnom delu grada, za posipanje se koristi kalcijum hlorid (CaCl2) zbog strukture i sastava ploča od štampanog betona kojim je prekriven gradski trg. Iz JKP Badnjevo apeluju na vlasnike putničkih vozila da povedu računa prilokom parkiranja, kako bi ekipe zimske službe održavanja mogle neometano da obavljaju svoj posao.

 

negotin sneg 4

 

Soli i rizle ima dovoljno na zalihama, ali se i dalje određene količine agregata kontinuirano dopremaju, kako ne bi došlo do zastoja u predviđenim aktivnostima u trenutnim uslovima. Vodosnabdevanje je uredno, Rajić ističe da je bilo određenih sporadničnih problema oko zamrzavanja instalacija u kućama u kojima niko trenutno ne boravi, i da su takve situacije jako komplikovane za rešavanje. Kada je grejanje u pitanju, energenata ima dovoljno, isporuka toplotne energije je dobra, a u danima kadu temperature u konstantno u minusu stanovi se greju dvadeset i četiri časa.

About The Author

Related posts