septembar 20, 2019

Snabdevanje građana na teritoriji Zaječarskog okruga elementarnim potrepštinama uredno, saobraćaj otežan, putevi prohodni

Snabdevanje građana na teritoriji Zaječarskog okruga elementarnim potrepštinama uredno, saobraćaj otežan, putevi prohodni

U poređanju sa ostatkom naše zemlje, pogotovu sa delovima istočne, jugoistočne i južne Srbije, Zaječarski okrug je prema rečima načelnika okruga Vladana Paunovića najbolje prošao kada su u pitanju snežne padavine. U protekla 24h nije došlo do nekih drastičnijih promena, budući da je svega nekoliko centimetara snega palo prethodnih sati na teritoriji okruga, prema njegovim rečima snabdevanje građana elementarnim potrepštinama je uredno.

stanje-1

Saobraćaj za kamione sa prikolicom i za šlepere je zabranjen na prevoju Tresibaba, Golo brdo, Boljetinsko brdo, Popadija teritorija Majdanpeka, potom granični prelaz Vrška čuka, Crni vrh i Kalna Babin Zub. Paunović naglašava da autobuski prevoz za sada funkcioniše, bez obzira na otežan saobraćaj prema najudaljenijim Zaječarskim selim.

stanje-4

Prema prognozi RHMZ narednih dana doćiće do porasta dnevnih temperatura, što će usloviti topljenje snega. Paunović podseća da otopljeni sneg usled niskih temperatura koje su karakteristične za ovaj period u godini, u kasnim popodnevnim i ranim jutarnjim satima može stvoriti poledicu koja će vozačima predstavljati dodatan problem. Upozorenje se odnosi i na moguću ledenu kišu koja je najavljena za naredni period, a koja predstavlja veliku opasnost za sve učesnike u saobraćaju.

About The Author

Related posts