septembar 18, 2019

Usvojena je odluka o budžetu opštine Boljevac za 2017 godinu

Usvojena je odluka o budžetu opštine Boljevac za 2017 godinu

Na sednici SO Boljevac koja je održana u petak 16.11.2016.god., usvojena je odluka o budžetu za 2017 godinu, odluke o stipendiranju učenika i studenata, o pomoći parovima za vantelesnu oplodnju, kao i niz drugih koje regulišu rad lokalnih inspekcijskih službi.

Odbornici SO Boljevac jednoglasno su podržali Odluku o budžetu, prema kojoj su u 2017. godini predvidjeni prihodi i primanja u iznosu od 502 miliona dinara, rashodi i izdaci od 495 miliona i budžetski suficit od sedam miliona dinara. Budžet je kreiran u skladu sa zakonskim odredbama i na osnovu realnih prihoda ostvarenih tokom ove godine, uvećanih za 4,6 posto projektovanog nominalnog rasta, obrazložio je Davor Nikolić, pomoćnik predsednika opštine za finansije i budžet.
Predvidjena budžetska sredstva, i pored smanjenja u odnosu na ovu godinu, omogućiće realizaciju kapitalnih projekata, funkcionisanje svih korisnika, a predvidjena su i izdvajanja za vantelesnu oplodnju i stipendiranje uspešnih učenika i studenata.
Osim odluke o budžetu, usvojene su i odluke o lokalnim komunalnim i administrativnim taksama, kao i odluke koje regulišu komunalnu oblast, rad inspekcijskih organa matična područja i funkcionisanje mesnih zajednica.boljevac-skupstina-16-12

About The Author

Related posts