decembar 13, 2019

Spektakularnog dočeka Nove godine u Zaječaru neće biti !

Spektakularnog dočeka Nove godine u Zaječaru neće biti !

Organizovanog dočeka Nove godine na gradskom tru u Zaječaru neće biti, izjavila je za našu televiziju Suzana Stamenković pomoćnica gradonačelnika Zaječara za kulturu i informisanje. Kako nam je rekla, Novogodišnje i božićne svečanosti pod pokroviteljstvom Grada Zaječara počinju u utorak, 27.decembra na Trgu oslobođenja, i biće znatno skromnije nego ranijih godina.

Prve večeri koncert narodnih igara održaće kulturno-umetnička društva, dok je za sredu u Školi za osnovno muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac” predviđen Novogodišnji koncert učenika škole.

U četvrtak, 29.decembra na gradski trg stiže Deda Mraz, koji će okupnjenim mališanima deliti bombone. U programu pod nazivom “Novogodišnja žurka” i koji počinje u 15,30, učestvuju polaznici dramske i muzičke radionice Dečjeg centra, deca iz Predškolske ustanove “Đulići” i glumci zaječarskog pozorišta koji će izvesti predstavu “Novogodišnji urnebes”.Proslava Badnjeg dana i Božića počinje u ranim jutarnjim satima 6.januara, kada će biti posečeno badnje drvo. Bdenije u Sabornom hramu Roždestva Presvete Bogorodice u Zaječaru je u 16 sati, nakon čega svečana litija kreće ka centru grada.Nalaganje badnjaka je na Trgu oslobođenja u 18 sati, a Božićna liturgija tačno u ponoć, kazala je Stamenković.

 

novogodisnja-desavanja-mpeg-still002  novogodisnja-desavanja-mpeg-still001

About The Author

Related posts