septembar 23, 2019

Poslednja sednica SO Kladovo u 2016. godini

Poslednja sednica SO Kladovo u 2016. godini

Poslednje skupštinsko zasedanje u ovoj godini jednim delom  proteklo je u radnoj a drugim delom u svečanoj atmosveri. Odbornici su  usvojili  predlog Odluke o čertvrtom rebalansu budžeta opštine Kladovo za 2016. godinu. U obrazloženju ove odluke navodi se da je rebalansom budžeta od 2.12.2016.god. najveći broj izmena odrađen kod Direkcije za izgradnju, zato što je to JP prestalo da bude indirektni korisnik lokalnag budžeta, a ta materija je uređena Zakonom o budžetskom sistemu. Naznačeno je da je načinjeno nekoliko grešaka prilikom smanjivanja pozicija i preusmeravanja za druge potrebe, te je odluka o novom rebalansu bila neophodna kako bi se nepravilnosti ispravile.

 

sednica-so-kladovo-30-12-mpg-still006

 

Kada je reč o radu lokalnog parlamenta, predsednik SO Kladovo Slaviša Tufajević pohvalio je rad svih odbornika i zahvalio im se na korektnoj saradnji.

 

 

sednica-so-kladovo-30-12-mpg-still003

 

Radili smo u interesu građana naše opštine, i tako ćemo nastaviti i u sledećoj godini, rekao je predsednik opštine, on je naglasio da će već početkom sledeće godine započeti razgovore sa potencijalnim investitorima, i da će se raditi još predanije na ostvarivanju zadatih ciljeva.

 

sednica-so-kladovo-30-12-mpg-still004

 

Sednica je pretkla u korektoj atmosveri, u prilog toj činjenici govori i podatak da su i odbornici opozicionih stranaka podržali dnevni red, i samim tim učestvovali u radu skupštine.Oni su zajedno sa čelnim ljudima opštine čestitali građanima predstojeće praznike.

 

sednica-so-kladovo-30-12-mpg-still005

 

Podršku odbornika dobio je i predlog Odluke o pokretanju postupka za likvidaciju JP Direkcija za planiranje i izgradnju „Kladovo“. Za likvidacionog upravnika imenovan je Novica Šejnjanović diplomirani ekonomista iz Kladova. Na sednici Skupštine usvojen je i predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i Program rada TOO opštine Kladovo u 2017. godini. U radu sednice učestvovala su 25 od 28 odbornika koliko ih je u skupštinskim klupama.Nakon skupštine priređen je koktel u holu Upravne zgrade, kojim je proslavljen završetak, kako nadležni kažu uspešne budžetske godine.

About The Author

Related posts